Biblioteka e Universitetit “Luigj Gurakuqi” disponon 3 salla leximi (300 vende në total) në tre katet e godinës.
Si dhe 1 sallë e punes ne grup e pozicionuar në katin e parë dhe që ndihmon studentët në realizimin e detyrave të kursit në grup.

Këto salla qëndrojnë të hapura në bazë një grafiku të detajuar për stafin e bibliotekës për gjashtë ditë të javës (nga e hëna deri të shtunën) dhe me një kohëzgjatje si më poshtë :
E hënë: 08.00 – 19.00
E martë: 08.00 – 19.00
E mërkure: 08.00 – 19.00
E enjte: 08.00 – 19.00
E premte :08.00-19.00
E shtunë: 08.00 – 13.00 (qëndron hapur vetem salla e leximit te katit të parë)

Ky orar është i ekspozuar në mjediset e brendshme dhe të jashtme të bibliotekës dhe pranë fakulteve të universitetit.