Me date 28.10.2015 ne oren 17.00 ne sallen “Walter Höflechner” te Bibliotekes se Universitetit te Shkodres u zhvilliua aktiviteti “Austria lexon vendtakimi ne Biblioteke” ne kuader te festimeve me rastin e festes kombetare te Austrise. Ky aktivitet u organizua ne bashkepunim me Departamentin e Gjermanistikes ne Shkoder, me Ambasaden Austriake ne Tirane, me Shkollen Austriake ” Ky ishte viti i 8-te i zhvillimit te ketij aktiviteti ne Biblioteken Austriake ne Shkoder “Peter Mahringer”, me Shoqaten e Miqesise Shqiperi-Austri dhe me Konsullaten austriake te nderit. Aktiviteti ishte organizuar ne formen e nje mbremjeje letrare ku i ftuar i vecante per te lexuar nga veprat e tij ishte shkrimtari austriak me origjine shqiptare Ilir Ferra. Pas hymneve te dy shteteve e mori fjalen e hapjes Znj. Oriona Zylja, drejtuesja e Bibliotekes Austriake. Me pas pershendeti te pranishmit konsulli austriak ne Tirane Z.Wolfram Marchardt. Dy pedagoget e Departamentit te Gjermanistikes Sara Michel dhe Viola Neubauer treguan dy fjale per projektin e hartuar per ftimin e shkrimtarit si dhe per Workshopin e zhvilluar ne Departament me studentet dhe shkrimtarin. Me pas Z. Mahir Hoti si drejtues i Shoqates se Miqesise Shqiperi-Austri pas fjales se tij te pershendetjes i akordoi titullin “anetar nderi i shoqates” pas vdekjes per dy anetare te shoqates te ndare nga jeta Z. Fiqiret Bushati dhe Z. Lodovik Shkllaku, familjateve te tyre. Me pas mbremja vijoi me lexim nga autori te disa pjeseve te perzgjedhura nga romanet e tij. Ne fund u zhvillua nje diskutim ne podium nga disa nxenes te perzgjedhur te shkolles austriake te cilet kishin pergatitur pyetje rreth jetes dhe veprimtarise se autorit. Ne fund te pranishmit shijuan nje koktej te mundesuar nga Konsullata Austriake e Nderit ne Shkoder.