Biblioteka e Universitetit “Luigj Gurakuqi” disponon 3 salla leximi  (me 300 vende në total), në tre katet e godinës.

Si dhe 1 sallë  pune në grup e pozicionuar në katin e parë, që ndihmon studentët në realizimin e detyrave të kursit në grup.

Këto salla qëndrojnë të hapura në bazë të një grafiku të detajuar për stafin e bibliotekës për gjashtë ditë të javës (nga e hëna deri të shtunën) dhe me një kohëzgjatje si më poshtë:

E hënë

08.00 – 19.00

E martë

08.00 – 19.00

E mërkurë

08.00 – 19.00

E enjte

08.00 – 19.00

E premte

08.00 – 19.00

E shtunë

08.00 – 13.00 (qëndron hapur vetëm salla e leximit në katin e parë).

Shënim: Ky orar është i dukshëm në mjediset e brendshme dhe të jashtme të bibliotekës dhe pranë fakulteteve të universitetit.