Per te 6-tin vit u  organizua ne Shkoder ne Sallen e konferencave te Bibliotekes se universitetit “Luigj Gurakuqi” aktiviteti kulturor “Austria lexon. Vendtakimi ne biblioteke”. Kete aktivitet e organizon Biblioteka Austriake ne Shkoder ne bashkepunim me Departamentin e gjermanistikes, Shkollen Austriake “Peter Mahringer” si dhe konsullaten austriake te nderit ne shkoder. Aktivitetin e hapi organizatorja e aktivitetit, drejtuesja e Bibliotekes austriake Znj. Oriona Zylja ku berei edhe nje prezantim te bibliotekes.Ne fjalet pershendetese Ishin ajo e Znj. Gerlinde Tagini, drejtore e shkolles austriake, Z. Gjergj leqejza, konsull nderi ne shkoder dhe fjala pershendetja ne mungese nga ambasada austriake ne tirane.  Programi vijoi me prezantimin e nje  radioprojekti “Balkan Calling” te pergatitur nga studentet e Departamentit te Gjermanistikes si dhe me leximin e disa poezive te poetit austriak Peter Roseger ne shqip dhe ne gjermanisht. nxenesit e shkolles Austriake u prezantuan me nje filmat te pergatitur per shkodren ne gjuhen gjermane si dhe me prezantimin e librit te fundit te botuar nga shkolla Austriake. Ne fund znj. Oriona Zylja beri nje prezantim me foto dhe informacione nga Vjena. te ekspozuar ne salle ishin disa nga hyrjet e reja ne biblioteke si dhe ne fund te takimit gjate koktejit te pranishmit shijuan nje ekpozite me piktura nga Gazmend Kruja.