Sot, kujtojmë 2 Marsin e vitit 1444, kur Skënderbeu mblodhi Kuvendin e fisnikëve shqiptarë. Ky Kuvend vendosi bashkimin e shqiptarëve në një lidhje politike e ushtarake, që u quajt Besëlidhja Shqiptare e Lezhës. Në fondet e Bibliotekës së Universitetit gjenden koleksione librash me jetën dhe veprën e Skëndebeut, në të cilët përfshihen edhe punimet e këtij Kuvendi me rëndësi historike.