Me date 2 maj 2014 ne oren 18.00 ne Sallen “Walter Höflechner” te Bibliotekes se Universitetit te Shkodres u organizua nje koncert me muzikante nga Austria. Koncerti u organizua nga Biblioteka Austriake ne Shkoder ne bashkepunim me Ambasaden Austriake ne Tirane. Grupi muzikor nga Austria quhet “Camerata Pätzold” dhe pjesetaret e saj jane: Dieter Pätzold (Saksofon) me femijet e tij Nikodemus Pätzold (Organo), Raphael Pätzold (Kontrabas) dhe Valentina Pätzold (Violine). Programi permbante muzike klasike te emrave te njohur te muzikes nderkombetare si Mozart,Luigi Boccherini, Joseph Haydn, Dimitri Schostakowitsch, Johann Strauß etj.
Koncerti zgjati 1 ore e 30 min dhe u percoll nga mediat lokale te qytetit te Shkodres.