Qendra kerkimore – shkencore albanologjike, prane departamentit te letersise dhe departamenti i gjuhesise organizuan me date 26.07.2010 konferencen shkencore me teme : “Martin Camaj per kulturen shqiptare. Shkrimtari dhe albanologu”

Ky aktivitet u mbeshtet nga Universiteti i Shkodres “Luigj Gurakuqi” dhe shoqates “Atdhetare – Dukagjini”.

Ne perurimin e botimit per Martin Camajn, BUSH-it iu dhurua nga bashkeshortja, Dr. Erika Camaj, libri : “Wir sind die Deinen, Studien zur Albanischen Sprache, Literatur und Kulturgeschichte, dem Gedenken an Martin Camaj ( 1925 – 1992 ) gewidmet / Herausgegeben von Bardhyl Demiraj”